Over het Congres

Distrifood en Foodmagazine presenteerden voor de eerste keer het Benelux Foodretail Congres op dinsdag 13 september 2016.

Globalisering hertekent foodretail markt in de Benelux

De globalisering van onze economie is niet te stuiten. Ook de foodretail branche ontsnapt er niet aan. Bedrijven blijven zoeken naar meer schaalvoordelen. Dit gebeurt door fusies en overnames. Maar eveneens door nationale organisatiestructuren samen te brengen. Steeds meer fabrikanten van FMCG goederen beschikken nu over een Benelux structuur. Met de fusie tussen Ahold en Delhaize krijgt een Benelux foodretail markt een enorme boost.

Distrifood zette eerder al uiteen welke impact de fusie gaat hebben. De verwachting is dat het ontstaan van de nieuwe supermarktgigant minder impact heeft op de situatie op de Nederlandse markt. Dat is echter niet helemaal waar. Mede om over de impact te spreken op de Benelux markt organiseerde Distrifood met Foodmagazine een congres op 13 september.

Dit was een gezamenlijk initiatief van Foodmagazine en Distrifood. Het uitgebreide programma bestond uit presentaties en analyses van diverse sprekers van bedrijven en organisaties uit de top van de Nederlandse en Belgische food branche.

Dit eerste Benelux Foodretail Congres richtte zich tot fabrikanten en retailers uit de levensmiddelen branche uit Nederland en België. Dit congres was bij uitstek geschikt om over deze nieuwe realiteit kennis met elkaar te delen, commerciële kansen te ontwikkelen, innovatie te creëren en decisionmakers uit de foodbranche bij elkaar te brengen. Het congres gaf grip op de voorziene ontwikkelingen, liet zien hoe de Nederlandse en Belgische food branche in elkaar steekt en ging in op harde en zachte feiten die een echte Benelux markt met zich mee brengt.

Organisatie

Partners

Locatie

Kasteel Maurick
Maurick 3
5261 NA Vught

Partner worden?

Michiel van Pampus
Accountmanager Distrifood
michielvanpampus@vakmedianet.nl
T: 088-5840696

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het Benelux Foodretail Congres? Neem dan hier contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.